Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodový lístkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy listkovy kolac.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta
  • 140 g masla
  • 500 - 600 g väčších jahôd
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice sladkého vína alebo likéru
  • 2 kvapky vanilkového extraktu
  • 30 g mandľových plátkov
  • 80 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote úplne rozmraziť. Maslo nakrájame na kocky a necháme 30 minút odležať.

2. Krok

Rozmrazené cesto rozvaľkáme na vrstvu hrubú asi 3 mm. Vyrežte z neho kruh 33 cm. Umiestnite opatrne na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Krok

Rúru vyhrejeme na 180 ° C. Na strednú úroveň položte plech s vrstvou cesta. Pečieme základ asi 12-15 minút. Cesto by sa malo zdvihnúť a zapiecť dozlatista.

4. Krok

Vyberte plech s cestom z rúry a zatlačením vypuklou stranu lyžice vtláčajte po okraji cesta od kraja asi 1 cm. Nechajte mierne vychladnúť.

5. Krok

Jahody umyjeme a osušíme. Každú jahodu prekrojte na polovicu. V miske vyšľaháme mäkké maslo, práškový cukor a vajce, kým nebude hmota hladká. Pridajte citrónovú kôru, víno (likér) a vanilkový extrakt. Premiešajte.

6. Krok

Výslednú zmes dajte do stredu predpečeného koláča, a na vrch rozložte jahody. Posypeme mandľovými lupeňmi a polovicou krupicového cukru. Pečieme 20 minút.

7. Krok

Potom znížte teplotu v rúre na 160 ° C. Jahodový koláč prikryjeme alobalom. Pečieme ďalších 20 - 30 minút. Potom necháme vychladnúť a posypeme zvyšným práškovým cukrom.

reklama:

Bc781a65.jpg
www.gastronom.ru
B8179165.jpg
www.gastronom.ru
B64d8cb5.jpg
www.gastronom.ru

B2c68ddd.jpg
www.gastronom.ru

B26d0562.jpg
www.gastronom.ru
B3389b17.jpg
www.gastronom.ru
Bf56df12.jpg
www.gastronom.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

366 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.