Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1 dcl citrónovej šťavy alebo 1 čajová lyžička kys..citrónovej
500 g želírovacieho cukru 2:1
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Umyte jahody pod studenou vodou a očistite ich.Jahody dajte do hrnca spolu s cukrom s citrónovou šťavou prebehnite všetklo ponorným mixérom .Rebarboru očistite ..Ošúpte ju.Potom ju nakrájajte na malé kocky a primiešajte k jahodám.Toto všetko priveďte k varu a varte 3 min za stáleho miešania.Ak sa vám zdá byť džem veľmi riedky povarte trochu dlhšie.
2. Krok
Plňte priamo do pohárov ktoré zavíčkujte a otočte hore dnom..Prikryjte dekou a nechate do druhého dňa pomaly chladnúť..