Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodové tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove tiramisu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 500 g jahôd + niečo na ozdobu
  • 210 g cukru
  • 16 ks dlhých piškót
  • 250 g mascarpone
  • 3 vajcia
  • 50 g lúpaných pistácii
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jahody roztrieďte a vložte do sitka. Opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte na papierových obrúskoch. Odstráňte stopky .

2. Krok

Pripravené jahody dáme do mixéra, pridáme 150 g cukru a rozmixujeme. Výslednú hmotu je možné pretrieť cez jemné sito, aby sa odstránili semená.

3. Krok

Na krém tiramisu rozdeľte vajcia na bielka a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme šľahačom nad parou s 50 g cukru, kým nevznikne svetlá nadýchaná hmota. potom odstavíme a necháme vychladnúť.. Pridajte mascarpone a spolu vyšľahajte.

4. Krok

V inej nádobe vyšľaháme bielky do peny. Pridajte zvyšný cukor a šľahajte, kým nevznikne pevný sneh. Rozšľahaný bielok prenesieme do mascarpone žĺtkového krému, potom opatrne miešame stierkou, aby bola zmes nadýchaná.

5. Krok

Polovicu dlhých piškót poukladajte na dno pekáča alebo formy ..Zalejeme ich polovicou jahodového pyré. Potom navrstvite polovicu krému z mascarpone.

6. Krok

Znovu opakujte vrstvy: piškóty, jahodové pyré a krém. Povrch uhladíme, formu zakryjeme potravinovou fóliou a dezert odložíme na 2,5 hodiny do chladničky.

7. Krok

Olúpané pistácie nahrubo nasekáme. Jahodové tiramisu vyberte z chladničky a nechajte pôsobiť 15 minút pri izbovej teplote. Potom posypeme pistáciami a ozdobíme jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

453 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.