Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodová vášeň

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodová vášeň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 200 g jahôd čerstvých
  • 300 g masla izbovej teploty
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 vajec izbovej teploty
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • šťava z polovice citróna
  • ak chcete môžete použiť potravinársku farbu..
  • poleva:
  • 200 g jemného tvarohu
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si zmixujeme jahody a pretrieme ich cez jemné sitko..Potom si vyšľaháme maslo s práškovým aj vanilkovým cukrom do nadýchanej peny.

2. Krok

Neskôr primiešame vajcia ktoré miešame jedno po druhom a až dovtedy kým sa úplne neprepoja s maslom.Teraz primiešame múku ktorú si predtým zmiešame v miske s práškom do pečiva, pridáme aj jahodové pyré a citrónovú šťavu.

3. Krok

Pokiaľ sa vám zdá byť ružová farba málo výrazná , môžete použiť trošku červeného potravinárskeho farbiva..Cesto potom vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 - 40 minút..Skontrólujeme špáradlom..

4. Krok

Keď koláčik dopečiete prikryte ho alobalom, a takto prikrytý ho nechajte vychladnúť..Zostane šťavnatý...

5. Krok

re polevu si vyšľahajte šľahačku s vanilkovým cukrom, a tvaroh vymiešajte s cukrom práškovým..Potom obe zmesi prepojte a potrite koláčik...

6. Krok

Koláčik nakrájajte na rovnaké kúsky a dozdobte čerstvými jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16103 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.