Jahodová roláda

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Hlavne
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Pre milovníkov jahôd a tvarohu ;-)….jednoduchá a rýchla príprava. Zvyknem robievať aj ako koláč, na upečené cesto poukladám jahody (alebo môžu byť aj čerstvé marhule) a na ovocie natriem túto plnku a polejem čokoládovou polevou.

Suroviny

  • 6ks vajcia
  • 6 polievkových lyžíc cukor práškový
  • 5 polievkových lyžíc múka polohrubá
  • 1 prášok do pečiva
  • pár kvapiek citronová šťava
  • citrónová kôra (troška)
  • Plnka:
  • 500 g tvaroh mäkký
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 80-100g práškového cukru
  • jahody čerstvé

Postup prípravy

1. Krok

Celé vajcia s práškovým cukrom vyšlaháme do penista. Pridáme postrúhanú citronovú kôru a troška citr. šťavy (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )

2. Krok

Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a dobre premiešame.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10-15 minút na 180 °C.

4. Krok

Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šlahačkovú smotanu ( ja som dávala 33%)

5. Krok

Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku.

6. Krok

Zvinieme a necháme vychladnúť.

7. Krok

Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.

8. Krok

Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme. Dobrú chuť!!!

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/jahodova-rolada.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?