reklama:

Jahodová roláda s lieskovcami

Kuchyňa:
Náročnosť:
5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 12m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 4PL hnedý cukor
  • 4PL polohrubá múka
  • 70g mleté lieskovce
  • 50ml horúcej vody
  • Plnka:
  • 250g tvaroh jemný mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1-2PL práškový cukor
  • jahody

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom.

2. Krok

Pridáme preosiatu múku.

3. Krok

Horúcu vodu.

4. Krok

Pomleté lieskovce.

5. Krok

Opatrne vmiešame tuhý sneh.

6. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.

7. Krok

Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.

8. Krok

Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.

9. Krok

Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.

10. Krok

Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme jahody, alebo polovičky jahôd a opatrne zvinieme.

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/05/jahodova-rolada-s-lieskovcami.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?