reklama:

Jahodica

Kuchyňa:
Náročnosť:
Jahodica
  • Kusov: 18
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 4 polievkové lyžice polohrubej múky
  • lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • jahodový džús
  • Krém:
  • 350 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový puding, 1 šľahačková smotana
  • 1 želatína, 1 jogurt
  • 50 g práškového cukru
  • 500 g jahôd
  • na dekoráciu :
  • šľahačka
  • jahody

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si bielka s cukrom do snehu..Pridáme žĺtka jedno po druhom a ručne primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 25 minút.. na plechu s papierom na pečenie..20x25 cm

2. Krok

Potom piškótu pokvapkáte jahodovou šťavou.a neskôr prerežeme na dve polovice..

3. Krok

krém si pripravíme uvarením pudingu v mlieku a ten necháme vychladnúť..Po vychladnutí premiešame s vyšľahanou šľahačkou a jedným jogurtom.. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu a práškový cukor.Jahody nakrájame na menšie kúsky a tiež ich pridáme ku krému.

4. Krok

Počkáme aspoň 30 minút kým nám krém trochu zhustne v chladničke, potom ho ešte prešľaháme a natrieme na polovicu piškóty polovicu krému...

5. Krok

pritlačíme druhou časťou z piškóty a dáme zvyšný krém..Dozdobíme šľahačkou a jahodami..

http://www.gospodarski.hr/

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?