Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový Tart

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy tart.jpg
19
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
backen.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min

4nntyka58qemqmaasokgyg.jpg
backen.de
3jerzgev2eysu4u8meuwq4 1.jpg
backen.de
05 weltall kekse_capture0069_step.jpg
backen.de
5mul8k3fjmcosig0eskoau.jpg
backen.de
1g3mwhlul2wk2mmcwmqwsc.jpg
backen.de
07_tarte tatin_capture0025_step.jpg
backen.de
08_tarte tatin_dsc_5331_step.jpg
backen.de
09_tarte tatin_dsc_5336_step.jpg
backen.de
10_tarte tatin_capture0029_step.jpg
backen.de
11_tarte tatin_capture0031_step.jpg
backen.de
12_tarte tatin_capture0033_step.jpg
backen.de
13_tarte tatin_capture0035_step.jpg
backen.de
14_tarte tatin_capture0038_step.jpg
backen.de
15_tarte tatin_capture0039_step.jpg
backen.de
17_tarte tatin_capture0050_step.jpg
backen.de
18_tarte tatin_capture0060_step.jpg
backen.de
19_tarte tatin_dsc_5341_step.jpg
backen.de

reklama:

Suroviny

  • 190 g hladkej múky
  • 225 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 g masla
  • 1 vajce
  • 750 g jabĺk
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

175 g hladkej múky zmiešame so 75 práškového cukru a jedným vanilkovým cukrom.

2. Krok

Pridáme 75 masla a 1 vajce..Všetko spolu premiešame.Vznikne nám jednotné cesto ..To zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 10 minút do chladničky.

3. Krok

Formu na pečenie 28 priemer si vymastíme maslom.Rúru predhrejeme na 200°C.

4. Krok

Jablká ošúpeme a jadrovník vyberieme špecialnym náradím..Potom nakrájame jablká na kolieska.

5. Krok

150 g cukru upálime na karamel..keď je cukor skaramelizovaný pridáme zstávajúce maslo a premiešame.

6. Krok

Karamel nalejeme na dno formy..Na karamel vo forme poukladáme kolieska jabĺk..Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na veľkosť formy.

7. Krok

cesto položíme do formy hneď na jablká..prispôsobíme forme prstami a vrch cesta popicháme vidličkou..

8. Krok

Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút..

9. Krok

o upečení vyberieme koláč na mriežku , kde ho necháme 10 minút chladnúť..Potom uvoľníme okraje a koláč preklopíme na servírovaciu tácku.

10. Krok

pred podávaním posypme preosiatym práškovým cukrom, a podávať môžeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo so šľahačkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

272 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.