Jablkový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_2.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 50m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • množstvo hladkej múky závisí od tvarohu približne 2 - 2,5 šálky hlakdej múky
  • 250 g masla
  • 200 g tvarohu
  • 1 šálka práškového cukru
  • 6 ks rovnakých jabĺk
  • škorica
  • mandarínky alebo marhule, orechy alebo sušené slivky..
  • 1 vanilkový cukor
  • prášok do pečiva

Postup prípravy

1. Krok

Vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom aj tvaroh..Múku prisypávame podľa vlhkosti tvarohu..Cesto by malo byť pružné..Prdáme aj vanilkový cukkor

2. Krok

Cesto zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na 30 minút odpočinúť

3. Krok

Jablká si umyjeme a ošúpeme.Prerežeme a polovicu a odstránime jaderník.

4. Krok

Do stredu každého jablka si podľa chuti dáme náplň.Vyskúšať môžete sušenú slivku, marhuľu, mandarínku alebo aj krowky...

5. Krok

Cesto si rozdelíme na dve časti.Jednu časť vyvaľkáme a dáme na plech tak aby nám prsahovalo aj okraje.Veľkosť plechu cca 20 x 30

6. Krok

Na cesto poukladáme polovice jabĺk a posypeme škoricou prípadne škoricovým cukrom.Závisí od kyslosti jabĺk.

7. Krok

Preložíme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a mierne pritlačíme rukami..Vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom...

8. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 50 - 60 minút.

9. Krok

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a taktiež sa hodí kopček zmrzlinky...

Screenshot_5.jpg

Screenshot_1.jpg

Screenshot_3.jpg

Screenshot_4.jpg

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?