Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:dulciurifeldefel.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc mlieka
  • 5 lyžíc oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová kôra
  • 300 - 400 g hladkej múky
  • Plnka:
  • 1 kg jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice oleja
  • škorica podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske premiešajte vajíčko so štipkou soli, až kým nezdvojnásobí objem. Pridáme cukor a citrónovú kôru a potom premiešame, kým nezískame krémovú kompozíciu. Nalejte olej a mlieko a jemne premiešajte. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesite homogénne cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

2. Krok

V závislosti od typu múky je možné použiť menej alebo viac. Začnite od 300 gramov a v prípade potreby pridajte.

3. Krok

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Dáme do hrnca, pridáme k nim cukor podľa chuti a olej..Povaríme ich kým nepustia šťavu a potom kým sa šťava neodparí..Podľa chuti pridáme aj škoricu.Potom necháme vychladnúť.

4. Krok

Na pomúčenú dosku si dáme 2/3 cesta.Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu 20 x 30 a cesto prenesieme na plech vyložený s papierom na pečenie.Na cesto rovnomerne navrstvíme plnku z jabĺk.

5. Krok

Cesto ktoré nám zostalo rozvaľkáme a nakrájame na prúžky ktoré potom mriežkovane poukladáme na povrch koláča.

6. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C až kým koláčik na povrchu nestmavne..cca 40 minút.-

7. Krok

Po upečení necháme vychladnúť až potom nakrájame na porcie..koláčik je v deň upečenia chrumkavý, na druhý deň sa stava mäkkým a vláčnym..

Placinta frageda cu mere 1.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

232 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Bon appétit

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.