Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo škoricový chlebík

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo skoricovy chlebik.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:/www.lauralaurentiu.ro
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 500 g jabĺk
  • 3 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava z polovice citróna
  • 30 g masla + 130 g masla izbovej teploty
  • 300 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká umyjeme a ošúpeme .Potom ich nakrájame na malé kocky. Kocky dáme do misky a pokropíme ich citrónovou šťavou ..V hrnci si rozpustíme 30 g masla ,pridáme k nim jablká a 100 g cukru..

2. Krok

Jablká prikryté pokrievkou dusíme asi 10 minút. Potom ich odokryjeme a vydusíme šťavu ktorú pustili.

3. Krok

Potom všetko premixujeme tyčovým mixérom na pyré..Pyré necháme vychladnúť na izbovú teplotu..

4. Krok

Pripravíme si formu na chlebík..26 x 11 alebo 8 cm..Vyložíme ju s papierom na pečenie z ktorého okraje necháme trochu prečnievať cez formu.

5. Krok

V miske si premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

6. Krok

V inej miske napeníme maslo, s 50 g cukru a 1 vanilkový cukor. Šľaháme kým nieje mal dobre napenené..

7. Krok

K napenenému maslu pridáme 1 žĺtok a dobre prešľaháme..Potom pridáme ďalší žĺtok..opäť prešľaháme a pridáme aj posledný žĺtok..

8. Krok

Po zapracovaní všetkých žĺtkov začneme pridávať múku s práškom do pečiva, striedavo s jablkovým pyré..Miešame pri nízkych otáčkach..Miešame až kým neminieme všetku múku aj pyré..Vznikne nám pomerne husté cesto..

9. Krok

Rozohrejeme si rúru na 180°C .Vyšľaháme teraz bielka so štipkou soli a pridáme aj zostávajúci cukor a ušľaháme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame do cesta.

10. Krok

Z cesta odoberieme potom 1/3 a vmiešame k nemu škoricu..Do formy na chlieb dáme najskôr bledé cesto a potom lyžicou nanesieme cesto škoricové..Cesto zarovnáme a nožom alebo vidlicou pár krát prebehneme cez obe cestá aby sme získali mramorový efekt..

11. Krok

Formu vložíme do rúry a pečieme asi 55 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom..Po upečení necháme mierne vychladnúť vo forme ,a potom vyberieme a necháme chladnúť na mriežke.

Calirea merelor.jpgMere la calit.jpgPiure consistent de mere.jpgUntul batut spuma cu zahar.jpgIncorporarea albus spuma in compozitia de baza.jpgAdaugare scortisoara in o treime din compozitie.jpgAsamblarea celor doua compozitii in forma.jpg

Chec cu mere si scortisoara scoatere din forma.jpg
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

418 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.