Jablkovo-makový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
Uvodne1
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250g múka hladká
  • 150g maslo
  • 50g cukor práškový
  • 1 celé vajce
  • 1/2 balíčka cukor vanilkový
  • Plnka:
  • 200g pomletý mak
  • 100g cukor hnedý (alebo práškový)
  • 2-3 postrúhané veľké jablká
  • z 1/2 citróna-kôra
  • (kto má rád, môže pridať ešte 80g hrozienok)

Postup prípravy

1. Krok

Z preosiatej múky, masla, vajíčka, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.

2. Krok

Cesto rozdelíme, jedna časť, tá väčšia pôjde na spodok formy a zo zvyšného cesta povykrajujeme hviezdičky, alebo iné rôzne tvary.

3. Krok

Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do maslom vymastenej formy) Cestom vyložíme formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme makovú plnku.

4. Krok

Makovú plnku si pripravíme tak, že rozmiešame pomletý mak s cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a zalejeme horúcim mliekom.

5. Krok

Na makovú plnku povykrajujeme hviezdičky, to s radosťou pomáhala moja šikovná dcérka 🙂

6. Krok

Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 30-35 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?