Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo makové dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo makové vlny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 3 jablká
  • 250 g masla
  • 1 balík vanilkového cukru
  • 225 g + 2 lyžice cukru
  • 5 vajec
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice mlieka
  • 250 g mletého maku
  • 8 listov želatíny
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice mandľového likéru
  • 400 ml pohár zaváraných brusníc
  • 150 ml jablkovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky..

2. Krok

Vymiešame si maslo s vanilkový a obyčajným cukrom do peny..Pridáme vajcia jedno po druhom..V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a vmiešavame k maslovej zmesi striedavo s 3 lyžicami mlieka..Polovicu cesta si nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech cca rozmer 32 x 39 ..

3. Krok

Do druhej polovice cesta vmiešame mak,a nalejeme ho na bledé cesto.Do cesta potom poukladáme jablká,a vložíme do vyhriatej rúry 175°C a pečieme cca 25 minút. Skontrólujeme špáradlom a po vybratí necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

listov želatíny si namočíme..Smotanu na šľahanie vylejeme do hrnca necháme spolu s dvomi lyžicami cukru zohriať a a potom v nej rozpustíme želatínu.

5. Krok

K želatíne pridáme 2 lyžice macarpone premiešame a neskor vmiešame aj zostávajúce mascarpone aj mandľový likér..Podľa potreby môžete prisladiť...Krém navrstvíme na piškótu a dáme do chladu aspoň na 2 hodiny.

6. Krok

3 plátky želatíny teraz namočíme do studenej vody.Medzitým rozvaríme brusnice pridáme aj jablčný džús a uvaríme pyré..Pridáme želatínu a premixujeme..Vzniknuté želé nalejeme na vrch zákuska a necháme opäť 2 hodiny tuhnúť...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

640 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.