reklama:

Jablkovo-maková štrúdla

Kuchyňa:
Náročnosť:
Strudla jablkovo makova.jpg
  • Kusov: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 g Hery
  • 420 g hladkej múky
  • 160 ml mlieka
  • štipka soli
  • Plnka :
  • 1 kg strúhaných jabĺk
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 škoricové cukre
  • 250 g mletého maku
  • 100 g mletých orechov
  • 120 g roztopeného masla
  • opraženú strúhanku
  • citrónovú šťavu

Postup prípravy

1. Krok

Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do mikrotenového sáčku a odložíme do chladničky na dve hodiny.

2. Krok

Cesto rozdelíme na 4 časti. Každé rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom, strúhankou a orechami. Na strúhanku navrstvíme jablká, posypeme cukrom, škoricovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na jablká dáme mak , posypeme cukrom a vanilkovým cukrom.

3. Krok

Závin môžeme preložiť, aby plnka bola v strede alebo zatočiť. Potrieme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C 40 minút.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?