Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo-krémový koláč s pudingom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo kremovy kolac s pudingom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.backenmachtgluecklich.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 250 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 130 g masla
  • Jablková vrstva:
  • 5 jabĺk
  • 750 ml jablkového džúsu
  • 2 vanilkové pudingy alebo zlaté klasy
  • 150 g cukru
  • Šľahačková vrstva:
  • 500 - 600 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 2 vanilkové cukre
  • škoricový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tortovú formu alebo menší plech si vyložíme s papierom na pečenie alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou..Predhrejeme si rúru na 180°C ..

2. Krok

Vymiesime si cesto z múky, vajca, cukru, prášku do pečiva ..Cesto vyvaľkáme na dno formy alebo plechu a utlačíme ho rukami.

3. Krok

predpečieme ho vo vyhriatej rúre na 10 minút..

4. Krok

Medzitým si pripravíme jablkovú vrstvu..jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na malé kocky.Kocky potom s trochou vody mierne podusíme aby zmäkli..navrstvíme ich na predpečený základ..

5. Krok

Do pohára si dáme trochu džúsu a rozmiešame v ňom pudingové prášky..Ostatný džús si dáme variť spolu s cukrom.Keď sa džús v hrnci varí zavaríme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Krémom zalejeme jablká a plech vrátime nazad do rúry , kde koláč dopekáme ďalších 30 minút.

6. Krok

Po upečení chladíme niekoľko hodín, najlepšie cez noc..Potom nožom uvoľníme okraje. Vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a s vanilkovým cukrom, a rozotrieme po povrchu vychladeného želé..Vrch dobre posypeme škoricovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

353 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.