Jablkovo-černicový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
Velky recept14159_1344265613
  • Čas Prípravy: 45m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g jablká
  • 500g černicoveho pyre
  • 300 g cukor
  • 1 gelfix 3 ku 1

Postup prípravy

1. Krok

Černice prepasírujem a dostanem černicové pyre, Jablká umyjem a očistím nastrúham na hrušom strúhadle do hrnca podlejem asi s 1 dcl vody a rozvarím - podusím asi tak 10 min a pridám černicové pyre ešte asi podusím 5 minut pridám cukor a gelfix podla návodu .

2. Krok

potom ešte teplé naflaškujem zavriem a dám do deky do druhého dňa.

3. Krok

Tento džem je hustý dá sa použiť do palaciniek do štruiel, ako aj na chlieb je vynikajúci . Veľmi dobrý je je aj do jogurtu.Pomer medzi jablkami nemusí byť 1:1 môžete si zvoliť svoj pomere, ale ja ho robím takto .

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?