reklama:

Jablkové ruže z lístkového cesta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Jablkové ruže
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta
  • 4 - 5 lyžíc marhuľového džemu
  • 5 - 7 jabĺk
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice práškového cukru

Postup prípravy

1. Krok

Lístkové cesto pri izbovej teplote rozmrazíme.Jablká umyjeme prekrojíme na polovice, zbavíme jaderníka a nakrájame na tenké plátky aby sa nám dali prekladať..Pokiaľ ide o odrodu ktorá rýchlo tmavne pokvapkáme citrónovou šťavou.

2. Krok

Cesto ktoré sa nám rozmrazí na pomúčenej doske vyvaľkáme tak na 2 - 3 mm.Potom nakrájame na pásy široké 5 cm a dlhé 20 - 25 cm..Každý pás pretrieme so štetcom nahrubšie s džemom..

3. Krok

Potom na cesto poukladáme plátky jabĺk a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom..Jablká prekladáme cez seba a presahujeme aj okraj cesta...Vidíte to aj na obrázku.

4. Krok

Potom len ružičky zavinieme..Ukladáme do formy na muffiny alebo do silikonovej formy..Pekne udrží svoj tvar..pečieme pri 180°C cca 30- 40 minút..

5. Krok

Po upečení necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom..

Jablková  sezóna..

Čo  iné  z  voňavých  jabĺk  sa  dá  upiecť  ako  vaňavá  štrúdla..

Vraj  jej  už  máte  dosť?

No  tak  urobte  z  tých  istých  ingrediencií  niečo  nové, čo  vám  takisto  pochutí  s  teplým  čajíkom..

iablochnye_rozy_18-520x390iablochnye_rozy_02-520x390iablochnye_rozy_01-520x365  iablochnye_rozy_03-520x390 iablochnye_rozy_05-250x188 iablochnye_rozy_06-250x188 iablochnye_rozy_07-250x188 iablochnye_rozy_08-250x188 iablochnye_rozy_09-250x188 iablochnye_rozy_10-250x188 iablochnye_rozy_11-520x389 iablochnye_rozy_12-520x390 iablochnye_rozy_13-520x392 iablochnye_rozy_15-520x366

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?