reklama:

Jablková torta so smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Jablková torta
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Koláčik  je  jednoducho  nádherný..Jemná  kombinácia  jabĺk  a  vanilkového  pudingu ..

Suroviny

  • krehké cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 - 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • plnka:
  • 2 balenia vanilkového pudingu (zlatý klas)
  • 5 - 6 stredných jabĺk
  • citrónová šťava
  • 700 ml mlieka
  • 6 lyžíc cukru

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešame s práškom do pečiva a s vanilkovým cukrom.Pridáme maslo nakrájané na menšie plátky. a trochu rozmrvíme.Potom pridáme práškový cukor, vajce so žĺtkom a premiesime.Pridáme kyslú smotanu.Vymiesime mäkké pružné cesto.Po vymiesení cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 - 1,5 hodiny.

2. Krok

Jablká očistíme rozrežeme na štvrtinky a zbavíme jaderníkov.Každú štvrťku nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.500 ml mlieka privedieme k varu , a v 200 ml mlieka rozrobíme vanilkový puding.Keď sa nám moieko začne variť pridáme puding a uvaríme hustý krém.

3. Krok

Cesto si vyberieme z chladničky a na pracovnej ploche vyvaľkáme tak na 0,5 cm.Podľa totovej formy si vykrojíme dno a aj boky .Vložíme cesto a na spojoch popritláčame aby sa nam spojilo.Na spodok poukladáme jablká nakrájané na tenké plátky a zalejeme vanilkovým pudingom.Ešte by mal byť puding horúci.

4. Krok

Na vrch koláča urobíme z prúžkov cesta mriežku..Pečieme pri 180 °C 1 hodinu.Koláč necháme v tortovej forme až pokiaľ úplne nevychladne.Potom posypeme práškovým cukrom a podávame...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?