Jablková torta s čokoládovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
12
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

S jablkami svieža a voňavá.

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 ks vajcia
  • 4 polievkové lyžice cukor kryštál
  • 5 polievkových lyžíc múka polohrubá
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava
  • z polovice citróna, citrónová kôra
  • Plnka:
  • 1kg jablká
  • 1PL cukor kryštál
  • 200 ml voda
  • 40g zlatý klas - krémový prášok
  • 1 cukor vanilkový
  • 1 čajová lyžička škorica mletá

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom do penista, pridáme šťavu z citróna. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy (kypriaci prášok do pečiva nedávam)

2. Krok

Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto vylejeme do olejom vymastenej formy (na spodok sa môže dať papier na pečenie, ktorý som tiež vymastila a priemer formy ktorú som použila je 20cm, výška 6cm)..je to taká mini torta 😉 A upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 35-40 minút...treba skúšať špajdlou) Korpus necháme vychladnúť.

4. Krok

Zatiaľ si nastrúhame jablká a pridáme mletú škoricu. Do 200ml vody si rozmiešame krémový prášok-zlatý klas, vanilkový cukor, kryštálový cukor a vylejeme do hrnca s postrúhanými jablkami. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút (stále miešať) a necháme vychladnúť.

5. Krok

Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier, prekrojíme a dáme plnku (môžme prekrojiť aj 2x, ja som len 1x)

6. Krok

Polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme zo 150 g čokolády ( s obsahom 70% kakaa) a 95g masla a roztopíme vo vodnom kúpeli. A ľubovoľne ozdobíme. S dcérkou sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.


Fotopostup ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/12/jablkova-torta-s-cokoladovou-polevou.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?