Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková symfónia

Kuchyňa:
Náročnosť:
Jablková symfónia
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 100 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1,5 lyžice kukuričného alebo zemiakového škrobu
  • 160 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 40 g vanilkového pudingu alebo zlatého klasu
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • Jablková vrstva:
  • 5 stredne veľkých jabĺk
  • 50 g ovocného želé prášku (zelený alebo žltý)
  • 10 g želatíny v prášku klasickej
  • 750 ml vody
  • Kokosová vrstva:
  • 70 g strúhaného kokosu
  • 10 g masla
  • 2 lyžičky cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si upečieme piškótu.Oddelíme si žĺtka od bielkov.Vyšľaháme bielka potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu pridáme žĺtka jeden po druhom.Všetko dobre premiešame.Pridáme múku so škrobom a s práškom do pečiva a už len zľahka premiešame.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie cca 28 x 28 a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 30 minút.Nechajte vychladnúť.

3. Krok

Keďže zákusok je dosť vysoký a vám sa zdá že máte nízky plech tak si vyvýšte okraje buď to s papierom na pečenie , alebo plastovým okrajom.

4. Krok

Teraz si pripravíme krém.Z 500 ml mlieka odoberieme asi 1 dl ostatné dáme variť spolu s cukrom.V troche mlieka ktoré sme odobrali vymiešame puding a keď mlieko vrie prilejeme zmes mlieka s pudingom a uvaríme krém.Necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Vychladnutý krém vymiešame s maslom izbovej teploty.3/4 krému potrieme piškótu ostatný dáme do chladničky.

6. Krok

Jablká si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Želatíny si pripravíme podľa návodu na obale. Poväčšine to býva tak, že sa namočí želatína do studenej vody, nechá sa napučať a potom sa zahreje a vmieša sa do krému. My tú našu vmiešame do zohriatych jabĺk s trochou vody a dáme na chvíľu do chladničky kým začne gélovať a potom navrstvíme na krém.Vložíme opäť do chladničky a necháme úplne zatuhnúť.

7. Krok

Keď jablková vrstva úplne zatuhne nanesieme zbytok maslového krému.

8. Krok

Kokosovú vrstvu pripravíme tak, že si na panvici rozpustíme maslo, pridáme k nemu cukor a strúhaný kokos..všetko opražíme dozlatista a necháme vychladnúť.Zmesou posypeme celý povrch koláčika..

9. Krok

Koláčik by mal byť pred podávaním dobre zachladený ...

Jablková eufória

Jablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufória

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

318 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies