reklama:

Jablková Štrúdľa

Kuchyňa: ,
Náročnosť:
Jablková Štrúdľa
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 listy lístkového cesta, rozmrazeného na izbovú teplotu
  • 2-3 veľké jablká (najlepšie kyslejšie)
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 šálky nasekaných orechov
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 vajce + 1 lyžička vody, zatrepať, tuk

Postup prípravy

1. Krok

Rozohreme rúru na 190 °C.
Ošúpeme, odstránime jadrá a nakrájame jablká.

2. Krok

Dáme do misy a premiešame so škoricou a hnedým cukrom.
Necháme pôsobiť 20 minút, aby jablká pustili šťavu.

3. Krok

V samostatnej miske zmiešame orechy, cukor a 2 lyžice strúhanky.

4. Krok

Rozbalíme jeden list cesta, posypeme orechovou zmesou a potom jablkami.

5. Krok

Pekne zrolujeme a zabalíme okraje cesta. Opakujeme aj z druhého cesta.

6. Krok

Preložíme okraj štrúdlí a dáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom.

7. Krok

Urobíme pozdĺžne rezy na obidvoch závinoch.

8. Krok

Pečieme pri 190 °C asi 40-45 minút dozlatista.
Podávame so zmrzlinou alebo so šľahačkou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?