Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková Karpatka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Jablková Karpatka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 ml vody
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 125 g masla
  • štipka soli
  • štipka prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • Jablková vrstva:
  • 1,5 kg očistených jabĺk
  • 2 citrónové želé
  • cukor podľa chuti
  • krém:
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 80 g horkej čokolády
  • 1 prášková želatína
  • 2 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zahrejte vodu pridajte maslo, počkajte kým sa maslo nerozpustí. Potom pridajte soľ, prášok do pečiva a múku. Dôkladne premiešajte drevenou vareškou, aby ste získali hustú kašu. Cesto je hotové, keď sa odliepa od stien potom odložíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.

2. Krok

Do mierne ochladeného cesta postupne pridávame vajcia.poriadne za každým vajcom premiešame.

3. Krok

Cesto v tenkej vrstve roztrieme na pripravené dva plechy (24 x 36) ktoré si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Vložíme potom do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180°C.Počas pečenia neotvárajte dvierka.Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

4. Krok

Jablkovú vrstvu pripravíme tak, že ošúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dusíme ich do mäkka.Potom pridáme želé rozmiešané v troche vody..Rozvaríme a potom odstavíme.

5. Krok

Jablkovú vrstvu natrieme na jednu časť upečeného plátu .

6. Krok

Krém si pripravíme rozpustením želatíny v troche vody..Necháme ju napučať a pripravíme ju podľa návodu na obale.Vyšľaháme šľahačku s cukrom, do nej nastrúhame obe čokolády a nakoniec pridáme pripravenú želatínu.Všetko premiešame zľahka.krém natrieme na jablkovú vrstvu a prikryjeme druhým plátom ..Koláčik dáme do chladničky zatuhnúť.

7. Krok

Pred podávaním nakrájame na porcie, posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

737 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies