Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablečný závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
536_405767556158823_1675359572_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Sezóna jablek je v plném proudu a jablečný závin je klasika.

reklama:

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 60g Hery
  • 40g cukru
  • 125ml mléka
  • 2 vejce
  • kostka droždí
  • špetka soli
  • cca 500g jablek strouháných
  • skořice
  • cukr písek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout

2. Krok

Pak vyválíme plát,potřeme nádivkou svineme a dáme na vymazaný plech nebo pečicí papír.

3. Krok

Závin necháme ještě 20 minut kynout.

4. Krok

Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.

5. Krok

Nádivka-jablka nastrouháme ,dáme na vyválený plát posypeme skořicí a cukrem.

6. Krok

7. Krok

8. Krok

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5530 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.