reklama:

Huspenina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Huspenina
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 5:0 h
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 bravčové kolienko
  • 4 bravčové nožičky
  • 1 kg bravčovej kože
  • 4 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • soľ
  • 5 litrov vody
 

Postup prípravy

1. Krok

Mäso umyjeme, ak treba očistíme, zeleninu očistíme, cesnak prerežeme na polovicu cez hlavu .

2. Krok

Všetko spolu s koreninami dáme variť do veľkého hrnca, varíme pomaličky 4 - 5 hod. Huspenina uvarená vtedy,keď mäso odpadáva od kosti. Pri varení do huspeniny nezasahujeme, nemiešame pri pomalom varení sa huspenina vyčistí sama.

3. Krok

Mäso vyberieme a necháme vychladnúť, vývar scedíme ochutíme ak treba soľou. Ak je vývar mastný, masť pozberáme naberačkou.

4. Krok

Pripravíme si misky do ktorých budeme huspeninu naberať.. Môžete použiť plastové nádoby,tanieriky alebo porcelánové misky..

5. Krok

Na dno misky najskôr dáme pooberané mäsko, ak máte radi môžete pridať aj nadrobno nakrájanú mrkvičku alebo natvrdo uvarené vajíčko.Všetko robte podľa toho čo máte radi..My pripravujeme viac druhov..So zeleninou, bez zeleniny, bez mäsa s vajíčkom atď.

6. Krok

Huspeninu necháme na chladnom mieste zatuhnúť..Už po hodine uvidíte ako huspenina sadá...Podávame s nakrájanou cibuľkou , ochutenú s octom..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?