Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubový paprikáš s haluškami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hubovy paprikas 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg šampiňónov
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 4 paradajky
  • 4 lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • podľa chuti mletá rasca
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Na halušky:
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 1 dcl vody
  • Na podávanie:
  • kyslá smotana
  • petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zeleninu umyjeme a potom huby.. Môžete ich aj ošúpať , ale stačí dobre umyť od zeme.. Hlavy húb rozkrojíme na polovice a potom nakrájame na plátky aj s hlúbikom..

2. Krok

Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a orestujeme na ňom huby.. Počkáme kým pustia vodu a potom ich restujeme kým sa voda neodparí.. Huby presypeme do misky.. Do panvice zas dáme trochu oleja o pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu , nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky.. Spolu podusíme , pridáme soľ mleté čierne korenie a rascu.. Podľa potreby dolejeme vodou .. Pridáme kyslú smotanu premiešame a potom na záver pridáme podusené huby.. dochutíme podľa vlastného uváženia..

3. Krok

Halušky: Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody.. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty.. Potom scedíme , necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili..

4. Krok

Hubový paprikáš podávame s haluškami , s lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovej vňate..

reklama:
Hubovy paprikas 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

121 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.