Hubník

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 35m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Tohtoročná hríbová sezóna nič moc… až teraz sa začína ukazovať, že predsa len nejaké hríby budú a tak pridávam náš obľúbený recept

Suroviny

  • 7 rožkov
  • 7 vajec
  • 300-400 ml mlieka
  • 1 cibuľa
  • 100g slanina prerastená
  • hríby
  • kmín celý
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup prípravy

1. Krok

na kocky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a očistené, nakrájané a horúcou vodou sparené hríby. Okoreníme, osolíme a podusíme. Stačí 5-10 minút, budeme zapekať. Môžeme použiť huby sušené aj mrazené.

2. Krok

rožky nakrájame, vajcia rozhabarkujeme s mliekom a asi 2/3 vylejeme na rožky, premiešame

3. Krok

podusenú hríbovú zmes pridáme k rožkom, pridáme zvyšok vajec a nasekanú petrželku a zamiešame, ak je zmes príliš riedka pridáme rožok, ak hustá pridáme vajíčko s mliekom. Dobre je nechať aspoň pol hodinu postáť, aby nažila.

4. Krok

Zmes preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika a dáme piecť na 180°C asi 45-50 minút. Upečený hubník je vo vnútri šťavnatý a na povrchu má peknú tmavú kôrku.

5. Krok

podávame s čalamádou, kyslou uhorkou, so zeleninovým šalátom, teplé alebo studené, ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu...

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?