Hruškový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
22
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú tie maslové…

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 2-3 polievkové lyžice hnedý cukor
  • 3 polievkové lyžice múka polohrubá
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava
  • z polovice citróna citronová kôra
  • hrušky

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom do penista.

2. Krok

Pridáme šťavu z citróna.

3. Krok

V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.

4. Krok

Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

5. Krok

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a prekrojíme.Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie (papier som vymastila maslom a použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm) a poukladáme hrušky.

6. Krok

Vylejeme cesto (kypriaci prášok nedávam)

7. Krok

A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 20-25 minút. Necháme vychladnúť, koláč vyklopíme a dáme dole papier. Prajem dobrú chuť!

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/10/hruskovy-kolac.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?