Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hruškové muffiny s perníkovou vôňou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruskove muffiny.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 hrnček nastrúhaných hrušiek
  • 170 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka kefíru
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička perníkového korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 175 °C. Hrušky nastrúhajte nahrubo. Cukor zmiešajte s kakaom a potom spolu s vajíčkom zľahka vyšľahajte. Pridajte soľ, vanilku, kefír a olej, všetko metličkou premiešajte. Potom zapracujte múku s kypriacim práškom, sódou a perníkovým korením. Nakoniec do cesta vmiešajte nastrúhanú hrušku. Cesto na muffiny dajte do košíčkov. Ak ich chcete s celou hruškou vo vnútri (pripravenou podľa postupu nižšie), tak košíček naplňte cestom z polovice a do cesta vtlačte predvarenú hrušku. Pečte v predhriatej rúre približne 25 minút.

reklama:

Verzia s celými hruškami:

  • voda 2 hrnčeky
  • biele víno (dezertné) 1 hrnček
  • cukor 3/4 hrnčeka
  • citrónová šťava1 lyžica
  • celá škorica1 zvitok
  • klinček4–5 ks
  • badián1 ks
  • hruška (menšia) 6 ks

Na muffiny s celou hruškou musíte aspoň 5 hodín pred pečením zvariť vodu s vínom, cukrom, citrónovou šťavou a korením, vložiť olúpané hrušky, všetko priviesť do varu a na miernom ohni povariť do zmäknutia ovocia. Trvá to zhruba 30 minút. Potom nechajte hrušky lúhovať a občas ich otočte.

TIP:  Muffiny s celými hruškami podávajte s crème fraîche a prelejte sirupom. 

Ten pripravíte z nálevu z hrušiek, ktorý privediete do varu a na miernom ohni zvaríte.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

129 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.