reklama:

Hroznový chlebokoláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 3:0 h
reklama:
reklama:

tento recept pochádza z Toskánska, chlebokoláč preto lebo je to vlastne talianska chlebová placka focaccia na sladko 🙂

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 150ml mlieko
  • 10g droždie (1/4 kocky)
  • soľ
  • 120g cukor práškový
  • 500g hrozno
  • 100g hrozienka
  • 100ml sladké víno
  • olivový olej
  • maslo

Postup prípravy

1. Krok

hrozno umyjeme a necháme odkvapkať, hrozienka umyjeme a namočíme do sladkého vína... ja som použila hrozienka namočené v rume...

2. Krok

droždie rozpustíme v mlieku, prisýpame múku, štipku soli a miešame vidličkou pokiaľ sa nám dá, potom cesto domiesime rukou a necháme zakryté vykysnúť zhruba 2 hodiny

3. Krok

vykysnuté cesto poprekladáme aby sme vytlačili vzduch a rozdelíme si ho na dve časti. Väčšiu (23cm priemer) okrúhlu formu vymastíme olivovým olejom a jednu časť cesta roztlačíme na dno formy, na cesto naukladáme polovicu hrozna aj hrozienok, môžeme poprášiť práškovým cukrom

4. Krok

druhú časť cesta roztlačíme na veľkosť formy a uložíme na vrch hrozna... na cesto poukladáme druhú časť hrozna aj hrozienok a pocukrujeme, zakryjeme a necháme kysnúť asi hodinu, potom na vrch poukladáme kúsočky masla a dáme piecť

5. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút... ešte teplý koláč dáme na mriežku a necháme vychladnúť...

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?