reklama:

Hrozienkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 7 bielkov
  • 7 žĺtkov
  • 160g cukor kryštálový
  • 1 vanilkový cukor
  • 150g múka hladká
  • 40g maslo
  • 100g hrozienka
  • citrónová kôra
  • štipka soli

Postup prípravy

1. Krok

Hrozienka namočíme do vody. Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh.

2. Krok

žĺtka vymiešame s cukrom pridáme vanilkový cukor, zmäknuté maslo, štipku soli a nastrúhanú kôru s citróna. Nakoniec už len zľahka primiešame múku, vyžmýkané hrozienka a sneh z bielkov

3. Krok

Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi na 30-40 minút. Záleží od veľkosti formy. Či je buchta upečená vyskúšame klasicky špajdlou.

4. Krok

Po upečení necháme trochu vychladnúť vo forme, potom preklopíme a pocukrujeme.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?