Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hrozienkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 7 bielkov
  • 7 žĺtkov
  • 160g cukor kryštálový
  • 1 vanilkový cukor
  • 150g múka hladká
  • 40g maslo
  • 100g hrozienka
  • citrónová kôra
  • štipka soli

Postup prípravy

1. Krok

Hrozienka namočíme do vody. Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh.

2. Krok

žĺtka vymiešame s cukrom pridáme vanilkový cukor, zmäknuté maslo, štipku soli a nastrúhanú kôru s citróna. Nakoniec už len zľahka primiešame múku, vyžmýkané hrozienka a sneh z bielkov

3. Krok

Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi na 30-40 minút. Záleží od veľkosti formy. Či je buchta upečená vyskúšame klasicky špajdlou.

4. Krok

Po upečení necháme trochu vychladnúť vo forme, potom preklopíme a pocukrujeme.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...