reklama:

Hríbová omáčka s cestovinou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_25
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

…. a konečne zas rastú!

Suroviny

  • hríby
  • cibuľa
  • masť
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 1PL múka hladká
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca

Postup prípravy

1. Krok

Hríby očistíme, nakrájame, zabaríme vriacou vodou, necháme pár minút postáť, scedíme, prelejeme studenou vodou...

2. Krok

na masti osmahneme pokrájanú cibuľku, pridáme scedené hríby. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme celú rascu, mleté čierne korenie a povaríme až sú hríby mäkké.

3. Krok

Do misky si dáme kyslú smotanu a dobre ju rozšľaháme s lyžicou hladkej múky, prilejeme horúcu vodu z omáčky a metličkou šľaháme až sa nám teploty vymenia.... čiže smotana z horúcou vodou vytvoria teplú smotanu a tú vylejeme naspäť k hríbom. Takto sa nám nemôže stať, že sa nám kyslá smotana zdrcne.

4. Krok

krátko povaríme, ochutnáme a ak treba osolíme, prípadne okyselíme octom.

5. Krok

podávame s cestovinami ale výborná je aj k fašírke so zemiakmi

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?