reklama:

Hrachové guličky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
_DSC0024
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500g hrach suchý žltý
  • soľ nerafinovaná
  • vňať petržlenová čerstvá
  • vňať koriandrová čerstvá (nemusí byť)
  • cesnak
  • olej slnečnicový na vyprážanie
  • 1 kg múka špaldovä hladká (môžete skombinovať aj s celozrnnou)
  • soľ nerafinovaná
  • 1 bal. droždie sušené
  • 5 PL biely sójový jogurt
  • voda teplá podľa potreby
  • ľadový šalát
  • paradajky
  • uhorka šalátová
  • jogurt biely sójový
  • cibuľa červená

Postup prípravy

1. Krok

PLACKY: Suché som premiešala v mise spolu, pridala jogurt a dolievala vodu. Nepoužila som všetkú múku, asi 600g a potom som pri miesení a váľkaní podsypávala, takže to kg som aj minula. Miešala, miešala a miesila. Prikryla som utierkou a nechala odstáť hodinku. Zatiaľ som pripravila hrachovú zmes

2. Krok

GULIČKY: Hrach je potrebné deň vopred namočiť do vody. Zvyknem vodu aj meniť a hrach potom riadne prepláchnuť. Do mixéra som dala scedený hrach, vňať, soľ a nastrúhaný cesnak a vymixovala. Uvedené množstvo som vymixovala na trikrát. Zmes som dala odstáť do chladničky a zatiaľ pripravila zeleninu.

3. Krok

Zeleninu nakrájame.

4. Krok

Dresing pripravíme z jogurtu s cibuľou najemno nakrájanou. Môžete si dochutiť podľa seba. Dáme zachlaiť do chladničky.

5. Krok

Z hrachovej zmesi som pripravila guličky. Vyšlo mi 26 kusov. Boli trocha väčšie, takže kľudne výjde 30 ks určite. Keď robím z polovičnej dávky, iba z 250g hrachu, mám 16. Guličky som v nádobe dala opäť do chladničky a zatiaľ sa pustila do placiek.

6. Krok

Keďže kuchynská linka bola "malá" na toto množstvo, použila som stolík s gumenným obrusom. Poriadne som ho umyla a začala. Cesto po vyklopení z nádoby som najprv jemne premiesila, malo krásne bubliny a potom rozdelila na menšie kôpky. Rúru som dala poriadne vyhriať na 280°C a dala do nej plech hore nohami 😉 Placku som vždy rozvaľkala iba jednu a dala hneď piecť. Neboli tenké, aby sa mohli nafúknuť a následne plniť. Stačí z jednej strany asi 3 minútky a podľa potreby obrátiť a už len chvíľočka. Placky som dávala d utierky a nechala prikryté, aby boli stále teplé. Keď boli všetky placky hotové, pustila som sa do guliek.

7. Krok

Do rozhorúčeného oleja som ich dala vypražiť a ukladala som na servítky, aby odsali prebytočnú mastnotu. Spratala som kuchyňu, poumývala stôl a mohlo sa obedovať.

8. Krok

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?