Hrachová polievka s údeným mäsom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Bca63861.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 3:0 h
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 4:0 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g sušeného hrachu
  • 500 g údených rebier
  • 100 g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 5 - 6 zemiakov
  • 1 lyžica oleja
  • 3 - 4 lyžičky horčice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ a čerstvé mleté korenie

Postup prípravy

1. Krok

Hrach opláchneme a namočíme na 3 - 4 hodiny..Údené rebrá nasekáme a dáme do hrnca variť tak na 1 - 1,5 hodiny kým sa nám mäsko neoddeľuje od kostí.

2. Krok

Očistíme si cibuľu, mrkvu aj zemiak všetko nakrájame na menšie kocky.

3. Krok

Keď je mäso uvarené vyberieme ho do vývaru z údeného mäsa pridáme namočený hrach a varíme asi 30 minút.Potom pridáme zemiaky a varíme ďalších 20 minút.

4. Krok

Kým sa zemiaky v polievke varia, v panvičke si rozpálime olej a orestujeme na ňom cibuľu s mrkvou dozlatista..Potom pridáme k vývaru.povaríme tak 10 minút.

5. Krok

5 minút pred dovarením pridáme uvarené údené mäso, pár lyžíc horčice a dochutíme soľou a korením.

6. Krok

Pridáme ešte nakrájanú slaninku na kocky ktorú si trochu popražíme a nasekanú petržlenovú vňať.Podľa chuti pridáme aj pretlačený cesnak..

7. Krok

Necháme ešte postáť odstavené cca 30 minút...

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?