Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hovädzí guláš po rakúsky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hovädzí guláš
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 2:0 hod
  • Hotové Za: 2:20 hod
David Winter
WineExpert.sk

David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:

Francúzsko, Maison Bouey, Bordeaux, Merlot, 2012, červené, suché.

Toto víno sa výborne hodí k množstvu rozličných druhov mäsa pripravených na rôznorodé spôsoby, ale aj k syrom. Má harmonickú arómu, v ktorej sa sa ovocie snúbi s korením.

Familla bouey maisonbouey.jpg
WineExpert.sk
reklama:

Suroviny

  • 1 krajec chleba (najlepšie čierny)
  • štipka čili
  • 4 lyžice oleja
  • 1 kg hovädzieho mäsa v celku (lopatka,krk)
  • 1 bobkový list
  • 1 lístok ligurčeku
  • lyžička majoránu
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • podlievame hovädzím vývarom alebo vodou
  • soľ
  • 5 cibúľ väčších
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umyjeme a osušíme si mäso..Potom ho nakrájame na kocky cca 4x4 cm..Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji,pridáme mletú červenú papriku a premiešame..Teraz pridáme mäso a nacháme zatiahnuť..Podlejeme vodou alebo vývarom..

2. Krok

Ak varíme v tlakovom hrnci stačí nám zaliať tesne nad mäso, ak varíme v obyčajnom hrnci tak 7 cm nad mäso..Pridáme koreniny a krajec chleba, prikryjeme a varíme.V tlakovom 30 - 40 minút..v obyčajnom do 2 hodín.

3. Krok

Podlievame podľa potreby vodou.Pred dovarením nesmie byť vody viac ako 1 cm nad povrch mäsa.Je dobré potom mäso vybrať, a tyčovým mixérom omáčku vymixovať aby sa cibuľa úplne stratila.Samozrejme nezabudnite vybrať bobkový list.))

4. Krok

Mäso vrátime a dochutíme..Podávame s knedlíkom..Najlepšie sa hodí žemľový..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

43155 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.