Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hartyán krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Untitled 1 3.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 16min
  • Hotové Za: 56min
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vajcia
  • 1 - 2 lyžice mlieka
  • vanilkový krém:
  • 3 vanilkové pudingy
  • 750 ml mlieka
  • 300 g masla alebo margarínu
  • 250 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • ďalej:
  • 18 ks piškót
  • 2 dcl silnej čiernej kávy
  • podľa chuti 1 - 2 lyžice rumu alebo amareta
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky si dáme med, cukor, kakao a celé vajcia.Miešame vo vodnom kúpeli do úplného roztopenia.Potom misku odstránime z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.Vmiešame múku so štipkou soli, a s jedlou sódou a vymiesime hladké cesto.Podľa potreby môžete pridať mlieko.

2. Krok

Cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na rozmer podľa plechu cca 34 x 24 .Upečieme dva pláty vo vyhriatej rúre na 170°C cca 6 - 8 minút.

3. Krok

Cesto necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Vanilkový puding rozmiešame v troche mlieka, a ostatné mlieko necháme rozvariť potom uvaríme hustý puding.Ten necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Maslo alebo margarín si vyšľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny.Potom pomaly vmiešame vychladnutý puding.

6. Krok

Uvaríme si silnú čiernu kávu do ktorej pridáme rum alebo amareto.

7. Krok

Do väčšej plechy si dáme jeden upečený plát , a ten potrieme s polovicou krému.Na krém ukladáme piškóty ktoré namáčame do zmesi kávy a rumu, piškóty trochu vtlačíme do krému.Zatrieme zvyšným krémom a na vrch pritlačíme druhý plát.

8. Krok

Takto pripravený krémeš dáme na niekoľko hodín do chladničky , nech pláty zmäknú a pred podávaním posypeme práškovým cukrom, a nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2224 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies