Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Grilážové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Grilážové kocky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 350 g cukru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 260 g tmavej čokolády
  • 70 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 40 g škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 250 g arašidov
  • 4 lyžice + 1 lyžička mlieka
  • 250 g masla
  • 300 g kondenzovaného mlieka
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľahajte žĺtky cukrom (75 g), pridajte rastlinný olej a potom roztopenú mierne vychladnutú čokoládu. Všetko dobre premiešajte. Pridajte suchú zmes (zmiešajte múku, kakao, škrob, prášok do pečiva). Samostatne vyšľahajte bielka s cukrom (75 g) a postupne v niekoľkých krokoch pridajte do čokoládovej zmesi.

2. Krok

Pečieme na plechu pokrytom s papierom na pečenie , pri teplote 180 ° C asi 15 - 20 minút. Vychladnutú piškótu prerežeme pozdĺžne na dve časti.

3. Krok

Grilážový krém pripravíme takto: Zmiešame 200 g cukru s praženými a zomletými arašidmi, mliekom a 70 g masla..Zahrejeme až kým sa cukor a maslo nerozpustia.Potom premiestnime na silikónovú podložku na plechu na pečenie a vložíme do trúby kde pečieme pri 200°C do zlatohneda.Potom ochladíme a rozmrvíme alebo zmixujeme.

4. Krok

Vmiešame 180 g masla pridáme kondenzované mlieko 200 g a pripravenú griláž..Vznikne nám jemný krém.

5. Krok

Ganache si pripravíme:Vo vodnom kúpeli si zahrejeme smotanu pridáme k nej 100 g kondenzovaného mlieka a na kúsky nalámanú čokoládu.Miešame až kým sa všetko neprepojí.Necháme vychladnúť..

6. Krok

Na jednu časť piškóty nanesieme grilážový krém, zarovnáme a prikryjeme ho druhým plátom piškóty..Na druhý plát rozotrieme čokoládovú ganache.. Dozdobíme podľa fantázie a nakrájame na kocky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

742 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies