Gaštanová marmeláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
Gaštanová marmeláda
  • Kusov: 7
  • Porcií: 7
  • Čas Prípravy: 1:10 h
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:50 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 kg jedlých gaštanov
  • 1,5 kg cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • voda
  • 1 vanilkový struk
  • trochu koňaku
  • štipka soli

Postup prípravy

1. Krok

Gaštany si narežeme a dáme ich do vody uvariť.Varíme 45 minút.Uvarené scedíme , olúpeme a rozmixujeme na pyré.Odvážime a dáme presne toľko cukru koľko vážia aj gaštany.. cukor zalejeme 3 šálkami vody pridáme vanilku a škoricu a varíme na hustý sirup..

2. Krok

Potom vyberieme vanilkový struk a pridáme pyré z gaštanov a varíme za stáleho miešania 40 minút až bude zo zmesi hustá marmeláda..

3. Krok

Tú nalejte do umytých pohárikov a nechajte neuzavreté vychladnúť..Z papiera na pečenie si vystrihnite krúžky ktoré vám budú sedieť na povrch marmelády a tie namočte do alkoholu..najlepšie koňak , brandy alebo rum..pokryte vrch marmelády v poháriku.(tak ako to bývalo na slivkovom lekvári ) a až potom uzavrite víčkom.

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?