Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzsky makový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
Francúzsky makový krémeš
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Medový plát:
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 70 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy
  • Makový plát:
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 lyžice horúcej vody
  • 0,5 dcl oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 100 g celého maku
  • Krém:
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové pudingy
  • 3 žĺtka
  • 6 dcl mlieka

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame si múku s práškovým cukrom a sódou .Pridáme mäkké maslo, tekutý med a vajcia..Vymiesime mäkké ľahko rozotierateľné cesto..

2. Krok

Vymiesené cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme ich na dva plechy 22 x 32 cm..Plechy si vystelieme papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10 minút.Potom oba pláty necháme na mriežke vychladnúť.

3. Krok

Mak si opražíme krátko na teflónovej panvici a potom ihneď zosypeme do misky.Oddelíme si žĺtka od bielkov.Bielka vyšľaháme s 50 g práškového cukru do snehu a žĺtka vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.Primiešame k vyšľahaným žĺtkam olej a horúcu vodu a dobre prešľaháme.Potom primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a pridáme aj vychladnutý mak..Nakoniec zľahka primiešame bielkový sneh.

4. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 20 - 25 minút.Potom nechajte 10 minút chladnúť na plechu a po uplynutí tejto doby preložte plát na mriežku nech úplne vychladne.

5. Krok

Kým plát chladnú, pripravíme si krém.Vaječné žĺtka si vyšľaháme s 100 g práškového cukru,pridáme trochu mlieka a vanilkové pudingy.Zvyšné mlieko dáme zovrieť a potom prilejeme zmes s pudingom a uvaríme krém.Ten necháme vychladnúť.

6. Krok

Vyšľaháme si maslo so zvyšným cukrom a s vanilkovými cukrami a primiešame aj vychladnutý puding.Vymiešame hladký krém.

7. Krok

Z prvého medového plátu dáme dole papier na pečenie a potrieme ho polovicou krému.Potom priložíme makový plát a natrieme druhou polovicou krému.Naň Posadíme druhý medový plát.Takto pripravený krémeš dáme na niekoľko hodín do chladničky aby medové pláty zmäkli.

8. Krok

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na rezy.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...