Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Focaccia talianska chlebová placka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 3
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 3:20 hod

Focaccia (fokača) je chlebová placka. Pripomína naše chlebové osúchy, ktoré sa piekli zo zbytkov cesta a navrch sa dávala slaninka a cesnak. Aj focaccia sa robí buď jednoduchá – potretá len olivovým olejom, posypaná bylinkami, alebo z jednoduchou oblohou napr. olivy, paradajky, syr.

reklama:

Suroviny

  • 500g múka hladká extra špeciál
  • 300ml voda
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • soľ morská hrubozrnná
  • olivový olej
  • tymián
  • paradajky
  • olivy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vlažnú vodu si dáme do misky, pridáme kvasnice, vidličkou rozmiešame a hneď pridávame po troche múku až nám vznikne najskôr riedka potom hustejšia kašička. Prisypeme zbytok múky, soľ a vypracujeme cesto. Zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť 1,5 - 2 hod.

2. Krok

vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na tri bochníčky. Guľatý plech si polejeme olejom, posypeme hrubou soľou a cesto priamo na plechu roztlačíme, cesto nemá byť tenké ako na pizzu, má mať hrúbka cca 1cm. Ak robíme na normálny plech tak každý bochník cesta roztiahneme do podlhovastého oválu a po šírke plechu sa nám zmestia všetky tri kúsky

3. Krok

každú placku posypeme morskou soľou a čerstvým tymiánom. obložíme olivami a paradajkami nakrájanými na kúsky. Všetko pozatláčame do cesta a výdatne polejeme olivovým olejom

4. Krok

Necháme cca 20 minút podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút na 250°C.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22550 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.