reklama:

Focaccia paradajková

Kuchyňa:
Náročnosť:
Foc 1 monk
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Ďaľšie jedlo, ktoré milujem!!! Celkovo milujem “kysnuté cesto”, aj s ním pracovať, aj ho zjesť (samozrejme po tepelnej úprave 😉 ). Ale musím si dávať pozor, lebo ak by som ho jedla stále, neviem, neviem. Vlastne viem, vyzerala by som presne ako to kysnuté cesto… Focaccia je úžasná aj v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým čo máte radi. Moja Terka má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne “čistú” iba s bylinkami. Cesto pripravujem podľa ITALA   a doporučujem aj Vám ho vyskúšať. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie 🙂

Suroviny

  • múka hladká (používam špaldovú, niekedy aj celozrnnú) 500g
  • voda teplá 4dl
  • soľ
  • droždie čerstvé 1/2 kocky
  • soľ nerafinovaná morská
  • olej olivový 5cl

Postup prípravy

1. Krok

Do misy som preosiala múku, pridala soľ, urobila jamku a do nej dala vodu, rozdrobené droždie a nechala vykysnúť kvások. Potom som pridala olej.

2. Krok

Cesto som vymiesila, trpezlivo a podsypávala aj múkou. Asi 15 minút. Cesto je skôr vláčnejšie.

3. Krok

Prikryla som utierkou a nechala podkysnúť aspoň na zdvojnásobenie.

4. Krok

Na plech som si dala papier na pečenie a naň vyklopila cesto.

5. Krok

Ruky som si naolejovala a cesto roztláčala na plechu do asi 0,5 cm výšky.

6. Krok

Na cesto si poukladajte na čo máte chuť 🙂 Opäť pozatláčajte prstami aj olejom a nechajte ešte chvíľu podkysnúť.

7. Krok

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 225°C cca 10-15 minút. Je potrebné si čas odsledovať...

8. Krok

Dobrú chuť 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?