Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Focaccia paradajková

Kuchyňa:
Náročnosť:
Fb 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • múka hladká (používam špaldovú, niekedy aj celozrnnú) 500g
  • voda teplá 4dl
  • soľ
  • droždie čerstvé 1/2 kocky
  • soľ nerafinovaná morská
  • olej olivový 5cl

Postup prípravy

1. Krok

Do misy som preosiala múku, pridala soľ, urobila jamku a do nej dala vodu, rozdrobené droždie a nechala vykysnúť kvások. Potom som pridala olej.

2. Krok

Cesto som vymiesila, trpezlivo a podsypávala aj múkou. Asi 15 minút. Cesto je skôr vláčnejšie.

3. Krok

Prikryla som utierkou a nechala podkysnúť aspoň na zdvojnásobenie.

4. Krok

Na plech som si dala papier na pečenie a naň vyklopila cesto.

5. Krok

Ruky som si naolejovala a cesto roztláčala na plechu do asi 0,5 cm výšky.

6. Krok

Na cesto si poukladajte na čo máte chuť :-) Opäť pozatláčajte prstami aj olejom a nechajte ešte chvíľu podkysnúť.

7. Krok

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 225°C cca 10-15 minút. Je potrebné si čas odsledovať...

8. Krok

Dobrú chuť :-)

Ďaľšie jedlo, ktoré milujem!!! Celkovo milujem „kysnuté cesto“, aj s ním pracovať, aj ho zjesť (samozrejme po tepelnej úprave 😉 ). Ale musím si dávať pozor, lebo ak by som ho jedla stále, neviem, neviem. Vlastne viem, vyzerala by som presne ako to kysnuté cesto… Focaccia je úžasná aj v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým čo máte radi. Moja Terka má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne „čistú“ iba s bylinkami. Cesto pripravujem podľa ITALA   a doporučujem aj Vám ho vyskúšať. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie 🙂

Fb 1.jpg

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...