Fettuccine s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
LKecdVrnW1c
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 1:20 h
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky parmezánu strúhaného
  • 1,5 lyžice sušených byliniek
  • čierne mleté korenie
  • soľ podľa chuti
  • 1200 g paradajok vo vlastnej šťave
  • 750 g Fettuccine cestovín
  • olej

Postup prípravy

1. Krok

Rúru zohrejeme na 200°C .V mixéri rozmixujeme cibuľu a cesnak,pridáme mäso, 1 lyžicu byliniek, parmezán, strúhanku, čierne korenie a soľ , všetko dobre premiešame a dávame na plech guličky.Pečieme asi 15 minút.

2. Krok

Panvicu s olejom zohrejeme a ešte guličky po oboch stranách smažíme dohneda.Do inej panvice dáme paradajky a pol lyžice byliniek.Varíme na miernom ohni asi hodinu. Dochutíme soľou a korením.

3. Krok

Cestoviny uvaríme vo vriacej vode. Podávame s guličkami a omáčkou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom..

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?