Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fenomenálny čokoládový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
Vekna5 682x352.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 1:30 h
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 0m
reklama:

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálky horúceho mlieka
  • 2 sáčky sušeného droždia
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 6 šálok hladkej múky
  • 350 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 kg horkej čokolády
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička smotany
  • Mrvenica :
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 150 g masla

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko nalejte do misky, pridajte droždie a trochu cukru a nechajte stáť po dobu piatich minút. V oddelenej miske zmiešajte ¾ šálky cukru, 2 vajcia a žĺtky a pridajte do zmesi mlieka a droždia, dobre premiešajte. V oddelenej miske spojte múku a soľ, pridajte mokré prísady a miešajte všetko potom pridajte 200 g masla. Cesto spracujte na pracovnej doske do hladka, potom ho preložte do čistej nádoby a zakryte fóliou. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote asi hodinu.

2. Krok

Zostávajúci cukor dajte do misky, pridajte nakrájanú čokoládu a všetky zmesi, pridá sa 150 g masla a nakrájané na kocky, a dobre všetko premiešajte. Môžete trochu roztopiť v mikrovlnke, aby sa všetko spojilo. Plech na pečenie potrite tukom alebo dajte papier na pečenie, cesto premiesite a ešte 5 minút dajte odpočinúť. Cesto sa nareže na tri rovnaké časti, každú razavaľkajte na približne 35 x 35 cm a hrúbku 0,5 cm.

3. Krok

Cesto naplňte čokoládovou zmesou a zatočte. Každý závin ešte pootáčajte ako twister. Potrite vajcom a posypte mrvenicou. Nechajte ešte odpočinúť asi 20 minút. Záviny pečte pri teplote 160 ° C, 55 minút.. Po upečení môžete posypať práškovým cukrom.

Testo6.jpg Testo7.jpg Vekna1.jpg Vekna2.jpg Vekna4.jpg Vekna5 682x352.jpg

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...