Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fantastická makovo-jablková štrudla -valkaná

Kuchyňa:
Náročnosť:
štrúdla
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 250 g hl.múka
  • štipka soľ
  • 1 celé vajce
  • 5 PL vl. voda
  • 2 PL ocot 8%
  • 60 g maslo
  • Plnka 250 g mak mletý
  • 100 g cukor pr. alebo med
  • 1 dcl mlieko
  • 1-2 zrelé banány
  • 2 Pl slivkový lekvár / alebo aký máte/
  • 3-5 jablk
  • 2PL maslo na potretie rozpustiť

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si spracujeme cesto dobre spracujeme všetky dané suroviny a cesto si odložíme do chladničky pokial nespracujete plnku.

2. Krok

Plnka -do mlieka dáme rozpustiť med alebo cukor , dáme zohriať zalejeme mak, vidličkou rozmliaždíme banán,pridáme do makovej masy, lekvár, a jablká očistíme a postrúhame ako na jablčník vmiešame do makovej masy môžete pridať hrozienka namočené v rume , alebo vykôskované višne / slivky, marhule -môžete použiť aj mrazené podľa vlastnej chuti a kto čo má rád./

3. Krok

Cesto si rozdelíme na dve časti každu do tenúčka vyvalkáme ,až tak tenko môžete vyvalkať aby ste videli cez neho podložku / čim na tenšie vyvalkáte tým viac vám bude pripomínať originál štrúdlu/ plnku si rozdelite na dve časti , rozložíte na cesto - môžete potrieť a zrolovať, preložíte na plech vystlaný papierom . To isté aj aj druhým cestom urobíte - môžete plniť aj s inou plnkou trebarz tvarohovo višňovú a pod.

4. Krok

Povrch treba natrieť rozpusteným maslo , aj počas pečenia ho 2x môžete natrieť a pečieme v rúre vyhriatej na 200 st. 20 min. povrch by mal byť svetlý s nádychom do ružova a chrukavý.

5. Krok

Myslím si , že s touto štrúdlou sa vám podarí oslniť nielen svokru, ale aj svoju rodinku.

Štrúdle zbožňujem nakoľko ťahanú som sa nikdy neodvážila urobiť našla som si výbornú náhradu toto cesto sa nemusí hanbiť ani pred ťahaným cestom a preto si trúfne na neho aj začiatočník a určite sa vydarí a bude s ním spokojní.

štrúdla

štrúdla

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...