Fantastická makovo-jablková štrudla -valkaná

Kuchyňa:
Náročnosť:
štrúdla
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Štrúdle zbožňujem nakoľko ťahanú som sa nikdy neodvážila urobiť našla som si výbornú náhradu toto cesto sa nemusí hanbiť ani pred ťahaným cestom a preto si trúfne na neho aj začiatočník a určite sa vydarí a bude s ním spokojní.

štrúdla

Suroviny

  • 250 g hl.múka
  • štipka soľ
  • 1 celé vajce
  • 5 PL vl. voda
  • 2 PL ocot 8%
  • 60 g maslo
  • Plnka 250 g mak mletý
  • 100 g cukor pr. alebo med
  • 1 dcl mlieko
  • 1-2 zrelé banány
  • 2 Pl slivkový lekvár / alebo aký máte/
  • 3-5 jablk
  • 2PL maslo na potretie rozpustiť

štrúdla

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si spracujeme cesto dobre spracujeme všetky dané suroviny a cesto si odložíme do chladničky pokial nespracujete plnku.

2. Krok

Plnka -do mlieka dáme rozpustiť med alebo cukor , dáme zohriať zalejeme mak, vidličkou rozmliaždíme banán,pridáme do makovej masy, lekvár, a jablká očistíme a postrúhame ako na jablčník vmiešame do makovej masy môžete pridať hrozienka namočené v rume , alebo vykôskované višne / slivky, marhule -môžete použiť aj mrazené podľa vlastnej chuti a kto čo má rád./

3. Krok

Cesto si rozdelíme na dve časti každu do tenúčka vyvalkáme ,až tak tenko môžete vyvalkať aby ste videli cez neho podložku / čim na tenšie vyvalkáte tým viac vám bude pripomínať originál štrúdlu/ plnku si rozdelite na dve časti , rozložíte na cesto - môžete potrieť a zrolovať, preložíte na plech vystlaný papierom . To isté aj aj druhým cestom urobíte - môžete plniť aj s inou plnkou trebarz tvarohovo višňovú a pod.

4. Krok

Povrch treba natrieť rozpusteným maslo , aj počas pečenia ho 2x môžete natrieť a pečieme v rúre vyhriatej na 200 st. 20 min. povrch by mal byť svetlý s nádychom do ružova a chrukavý.

5. Krok

Myslím si , že s touto štrúdlou sa vám podarí oslniť nielen svokru, ale aj svoju rodinku.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?