Fánky

- Kusov: 30
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 2,5 šálky hladkej múky
- 50 ml mlieka
- 70 ml kyslej smotany
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny ( alebo 1 kypriaci prášok)
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica cukru
- práškový cukor na posypanie
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Vypracujeme si cesto .Z múky mlieka kyslej smotany, vajec cukru ..Cesto musí byť plastické.Je dôležité aby sme ho nechali aspoň 30 minút odpočívať pri izbovej teplote..Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme pásiky do ktorých stredu urobíme zárez. Pred vyprážaním podľa obrázku prehodíme cez stred a vytvoríme akýsi vrkoč. Vyprážame dozlatista a potom ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre do ktorého si pre vôňu môžeme primiešať aj vanilkový cukor.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
20 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50857 videní