Eclair zákusok

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Zakusok eclair
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:


sami  musíte  uznať  že  vypadá  naozaj lákavo.

Dlho  som  pátrala  po  recepte  ale  nakoniec  som  ho  našla..

Dúfam  že  Vám  bude  chutiť.))

Eclair je  to  vlastne  odpaľované  cesto.(Cesto  na  venčeky a veterníky)

Cesto   na Eclair:

  • 120 g hladkej múky,
  • 100 g masla,
  • 200 ml vody,
  • 3-4 vajcia,
  • soľ

Kto  ešte  nikdy  nerobil  odpaľované  cesto tak  ho  pripraví  tak,že  v  hrnci  si  dáte  rozvariť  vodu.

Pridáte  maslo,a  po  rozvarení  prisypávate  múku..Uvaríte  hustú  kašu a  miešate  až  dovtedy  kým  sa  vám  cesto

nebude  oddeľovať  od  stien  hrnca.Potom  necháte  vychladnúť.

Do  vychladnutého  cesta prihadzujete  vajcia..miešate  šľahačom  po  každom  vajci  a vypracujete  cesto také  aby  sa  vám  dobre  vytláčalo  zo  špricu.
Urobte Choux pečivo.To  znamená  také  piškótky.

Tie  striekame špricom  na  plech  vyložený  papierom  na  pečenie.  Pečieme pri 200 °C po dobu 15-20 minút .
Finálny  koláčik  naplníte  vanilkovým  krémom.

Vanilkový krém:

  • 350 ml mlieko
  • 40 g krémový prášok Zlatý klas
  • 25 g vanilínový cukor
  • 250 g masla
  • 60 g cukor kryštálový
  • 20 ml rum
  • 1 ks vajcia

Čokoládová  piškóta:

  • 125 g masla,
  • 125 g cukru,
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok,
  • 125 g múky
  • 2 lyžice kakaa
  • Polovica   balíka  prášku  do  pečiva

Rozohriate maslo vymiešame  s cukrom, primiešame  vajcia , všetko  vyšľaháme  do  peny, pridajte
preosiatu múku s kakaom  a  práškom  do  pečiva. Dajte do  formy a pečieme pri 200 °C. 20 min.
Dokončenú  piškótu  môžete  pokvapkať  rumom  alebo  koňakom.

Piškótu  môžeme upiecť  2x..Druhú  namrvíme  na  vrch  zákuska.

Stracciatella plnka:

  • 8 žĺtkov
  • 160 g cukru
  • 330 g horkej čokolády
  • 600 ml smotany na  šľahanie,
  • 15 g želatíny

V  hrnci  si  dáme  rozvariť  vodu  a  nad  parou  šľaháme  žĺtka  s  cukrom  do   hustej  peny.

Nechajte  trochu  vychladnúť  a  primiešajte šľahačkovú  smotanu..Nechajte  úplne  vychadnúť.

Medzitým  si  pripravte  želatínu  podľa  návodu  na  obale..

Vyšľahajte žĺtkovo – šľahačkovú  plnku a nakoniec  prišľahajte  želatínu. Potom  šľahačom  primiešajte  postrúhanú  čokoládu.

Ideme  vrstviť..

Na  vrch zákuska môžete  namrviť  druhú  piškótu,alebo dozdobiť  podľa  vlastnej  chute..napríklad  čokoládovou  polevou,alebo  šľahačkou..

 

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?