Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Džem z hrušiek a maku

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bez nazvu 1 – obnoveny 20.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hrušiek
  • 300 g cukru
  • 1 citrón
  • 1 lyžica maku

Postup prípravy

1. Krok

Hrušky ošúpeme , odstránime jaderníky a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Z citrónu vytlačíme šťavu.

3. Krok

Hrušky posypeme cukrom, polejeme citrónovou šťavou a takto necháme postáť 1 hodinu.

4. Krok

Potom dáme rozvariť a popri varení odoberáme vzniknutú penu.Za stáleho miešania varíme 15 - 20 minút.

5. Krok

Celý mak osmažíme na suchej panvici.

6. Krok

Odoberieme polovicu uvareného džemu a zmixujeme na jemno.

7. Krok

Hruškové pyré opäť nalejeme k rozvarenému džemu, pridáme mak a znovu varíme 15 - 20 minút do požadovanej konzistencie.

8. Krok

Uvarený džem dáme do pohárikov a uzavrieme viečkami.Otočíme na 10 minút hore dnom a potom opäť prevrátime..Prikryjeme dekou a necháme pomaly vychladnúť.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...