Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dvojfarebná roláda s krémom z bielej čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dvojfarebna rolada.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:miremirc.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa + 3 lyžice vody
  • Krém:
  • 200 g bielej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krém..dáme si zahriať smotanu na šľahanie..Potom ju odstavíme a pridáme čokoládu nalámanú na kocky.Necháme 2 minúty postáť a potom dobre premiešame..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom dáme do chladničky najlepšie na noc alebo minimálne na 3 hodiny.Potom krém vyšľaháme šľahačom dohladka.

2. Krok

Pripravíme si piškótu.najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli, a potom pridáme po lyžiciach práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s olejom, môžete pridať aj vanilkový extrakt..Túto zmes vmiešame k bielkovému snehu.potom zľahka vmiešame preosiatu múku. Polovicu cesta dáme na plech ktorý si pokryjeme papierom na pečenie 30 x 40 .do zvyšku cesta primiešame preosiate kakao a vodu a cesto nanesieme na cesto bledé a zarovnáme ho..

3. Krok

pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút. Po upečení roládu preklopíme na druhý papier na pečenie alebo na vlhkú utierku, stiahneme papier na ktorom sme roládu piekli a potom ju zrolujeme.necháme takto vychladnúť.

4. Krok

Po vychladnutí roládu odrolujeme naplníme pripraveným krémom a opäť ju zvinieme..dozdobíme preosiatym kakaovým práškom.

Dsc_0214.jpg Dsc_0217.jpg Dsc_0218.jpg Dsc_0219.jpg Dsc_0221.jpg Dsc_0223.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

679 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.