Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci jogurt

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domaci jogurt.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.matprat.no
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1 liter čerstvého bio mlieka (nie z tetrapaku)
  • 3 lyžice gréckeho alebo prírodného jogurtu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko zahrejte v hrnci na 82°C..Použite teplomer aby ste presne mohli odmerať teplotu.Potom hrniec dajte do studenej vody zachladiť na 40 - 42 °C..Ja si napustím vodu do drezu a vložím tam hrniec..3 lyžice bieleho jogurtu metličkou zašľahajte do schladeného mlieka.Pripravte si menšie poháriky s viečkom, a nalejte do nich mliečnu zmes..Uzavrieme ich viečkom a vložíme do rúry ktorú si zohrejeme na 40°C..Rúru potom vypneme necháme 8 - 10 hodín v rúre..

2. Krok

Hotový jogurt skladujeme v chladničke..Je to naozaj mňamka..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

395 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.