Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci jablčný ocot

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domaci jablcny ocot.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1l
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • 100 g cukru
  • 0,5 l vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na výrobu octu si môžete vziať akékoľvek jablká, vrátane poškodených alebo prezretých.

2. Krok

Jablká sa dôkladne umyjú, poškodené miesta sa odrežú a jablka sa rozdrvia.(nastrúhajú)

3. Krok

Výslednú hmotu dáme do nádoby vhodnej veľkosti a zalejeme horúcou vodou (asi 70 stupňov). Potom pridáme cukor a zamiešame.. Nálev z jablkami dáme na dva týždne na teplé miesto kde bude kysnúť..Občas zmes zamiešame..(raz za deň)

4. Krok

Po uplynutí času prefiltrujeme tekutinu a nalejeme ju do fliaš, pričom v nich necháme trochu miesta. Potom sa po ďalších dvoch týždňoch postup opakuje - nalejú sa do nových fliaš bez toho, aby sa naplnili do konca. Fľaše nechávame otvorené..

5. Krok

Po ďalších dvoch týždňoch sa hotový ocot plní do fliaš a uzavrie sa zátkami. Pri dlhodobom skladovaní sa odporúča fľaše utesniť zasterilizovať a odložiť na tmavom mieste..

6. Krok

Jablčný ocot sa používa na výrobu marinád, a tiež ako zálievka do rôznych šalátov. Chcem poznamenať, že akékoľvek víno, ak nesledujete jeho kvasný proces, sa skôr či neskôr zmení na ocot.

reklama:

Ocot môže byť vyrobený z rôznych druhov ovocia alebo bobúľ. 

Môžete tiež získať ocot z chrenu, petržlenu, estragónu, cesnaku, cibule atď.

Existujú rôzne technológie varenia v závislosti od východiskového produktu na výrobu octu.

Ukážem vám, ako sa vyrába jablčný ocot.
Ak vezmete tento recept na ocot ako základ, môžete si ho pripraviť z hrušiek, jahôd a iných bobúľ a ovocia.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

205 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.