Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domácí bramborový chléb

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bramborový
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 180 g hladké mouky
  • 70 g žitné celozrnné
  • 1 na jemno strouhaná středně velká syrová brambora
  • 150 ml vlažné vody
  • 1 lžíce sádla
  • 1/2 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 kostky droždí

Postup prípravy

1. Krok

Droždí rozdrobíme, smícháme s cukrem, necháme chvilku stát, aby se rozpustilo, poté přidáme ostatní suroviny (těsto bude díky bramboře trochu lepit), dáme kynout na 2 hodiny, každou půl hodinku znovu promísíme.

2. Krok

Po vyknynutí dáme na plech s pečícím papírem, necháme ještě tak 15-20 minut kynout

3. Krok

Pečeme na 200st 40-45 minut, během pečení potřeme 2x osolenou vodou s trochou octa.

recept patří taky mezi mé oblíbené..


http://rurbanczykova.blogspot.cz/2013/07/domaci-chleb.html

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...